29 ianuarie 2013

Atelierul de gatit, prilej de cunoastere si dezvoltare personala :))



Hei, ce titlu... va da pe spate nu-i asa... Dar e adevarat, pe cuvant de onoare, ca incepand de azi atelierul de gatit capata noi valente, adica devine mai interesant.

Dar sa va povestesc cum a fost ieri:). Reteta aleasa a fost Chec cu cacao ... la cana.


Diferit fata de celelalte dati a fost faptul ca ne-am impartit in doua echipe echipa fetelor si echipa baietilor.Fiecare echipa si-a desemnat un lider care a notat reteta. Reteta era pentru o singura portie, fiecare echipa trebuind sa efectueze niste inmultiri deoarece trebuia pregatita o cantitate de trei ori mai mare. Instructiunile fiind date, inainte de a trece la treaba le-am vorbit un pic copiilor despre istoria checului


În principiu, ceea ce numim noi astăzi chec a fost inventat în jurul anului 1700, în Marea Britanie, sub numele de „pound cake”. Se numea asa deoarece pentru simplitate se foloseau cantitati identice de zahar, faina, oua, lapte, unt. Unitatea de masura era poundul.Incepand cu secolul xx, reteta s-a modificat fiind adaugati aditivi. Astăzi, în lume, există peste 80 de feluri de chec!


Dar sa revenim: fiecare echipa si-a pregatit ingredientele si-au impartit
sarcinile si au purces la treaba. 
Concentrare maxima doar e treaba serioasa.
A fost pentru prima data cand si-au preparat singuri prajiturica.
Au comuncat foarte bine unii cu altii au lucrat repede, curat, au inteles foarte bine despre ce era vorba. A fost foarte frumos si distractiv. Au rezultat 6 checuri crescute, frumoase, delicioase
Odata coapte, checurile au fost impartite in felii urmand ca fiecare minichef sa-si decupeze, sculpteze, decoreze in fel si chip felia sa.
A fost desemnat cel mai creativ minichef.
Toti copii s-au straduit sa-si faca treaba cat mai bine. Acest atelier a fost prilej de a-si exersa cunostintele de matematica, de a afla lucruri noi legate de istoria checului, de a-si pune imaginatia si creativitatea la treaba, de interactiune si comunicare cu ceilalti membri ai grupului, de a duce o sarcina la bun sfarsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu